Tanken svindlar

I hela mitt vuxna liv har jag spekulerat om framtiden, dragit ut trender och försökt roa min omvärld med möjligheter, såväl behagliga som obehagliga scenarier.

Mest har det såklart bara varit en lek eftersom Sverige ordentligt har lufsat på och allt bara blivit bättre och bättre. Några perioder har känts lite krisartade, jag minns särskilt finanskrisen i början av 1990-talet, när räntan tillfälligt var uppe i 500 procent. Men på något vis hände ingenting, utan Sverige fortsatte mot nya framgångar.

Jag ska inte överdriva. Jag har ropat ”varg” tillräckligt många gånger i livet för att vara försiktigt återhållsam. Men den här gången känns det liksom mer inpå kroppen. De skrämmande auspicierna är många. Låt mig ge ett exempel.

Det finns en sajt som heter Politism. Den brukar kallas för Aftonbladets vänstersajt eller motsvarande och ägs till 49 procent av Schibsted Sverige och till resten, till lika delar, av LO och Kommunal.

Sajten är en ordentlig propagandasatsning av ägarna. Under sista kvartalet i fjol gick den med 850 000 kronor i förlust i månaden utan att ägarna tycks darra på manschetten. Schibsted tror uppenbarligen att saken ska bli lönsam och LO och Kommunal, två medlemsstyrda fackliga organisationer, tycker tydligen att det är värt pengarna att få sitt budskap presenterat.

Vilket är då budskapet? Jag blev lite tagen av en artikel med titeln ”Ger vi upp när SD blir störst?”.

Artikelns utgångspunkt är att ”vi” måste räkna med att sverigedemokraterna blir största parti. Tråkigt nog, förklaras det, måste ”vi” sluta vänta oss att de övriga partierna ska ”agera”. När demokratin således överger ”oss” behövs ”också några som kan erbjuda ett alternativ, för enbart kritik kommer inte att få fascismen på fall… Historiskt har organisering varit det som till slut fått fascismen på fall, men vi måste se över hur organiseringen ser ut i dag. De gamla modellerna fungerar bevisligen inte tillräckligt bra längre… Nej, Sverigedemokraterna är antagligen inte Sveriges största parti i dag, men risken är stor att de blir det. Vi ska vara redo för det, vi kommer tänka långsiktigt och bygga ett motstånd utan dess like.”

Det står inte uttryckligen att ”vi” ska ta fram beväpna oss med järnrör och handgranater och bekämpa vad medborgarna beslutat i val. Det talas om ”en tjejjour, ett språkkafé eller en hjälpförening för utsatta EU-migranter”. Men är det samma sak som ”ett motstånd utan dess like”? Här talas med kluven tunga.

Skumma intressen talar med kluven tunga. Här handlar det om ett etablissemang – 51 procent LO och Kommunal plus Schibsted, vars motiv jag inte känner – som vill satsa miljontals kronor på att propagera mot vad medborgarna eventuellt röstar på i demokratiska val och för att förbereda sig för motståndsaktioner utan dess like: ”många har redan startat nya initiativ och modeller för att bekämpa den organiserade rasismen”.

Demokratiska val har plötsligt blivit organiserad rasism. LO och Kommunal betalar för detta budskap.

Nej, detta kan inte hända i mitt trygga Sverige.

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Alla inlägg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s