En intressant iakttagelse

Åsne Seierstad, den norska journalisten, var nyligen intervjuad på TV och undslapp sig apropå Parisattentaten en potentiellt mycket innehållsrik observation som naturligtvis sumpades av intervjuaren.

Seierstad pekade på en sak som åtminstone jag inte hade tänkt på, nämligen valet av attentatsplatser. Jag hade trott att terroristerna bombade lite var som helst, men Seierstad menade att det fanns ett mönster (om jag förstod hennes snabba kommentar rätt). Hon beskrev folk och miljö kring attentatsplatserna som om det handlat om miljöpartister på Mariatorget på Söder i Stockholm: hippt, ungdomligt och kosmopolitiskt.

Det är kanske alltför fantasifullt att dra några växlar på Seierstads iakttagelse (om jag nu förstått den rätt), men det är ändå ganska sannolikt att Daesh/IS kan sitt Frankrike och visste vad de gjorde och att de faktiskt medvetet valde sina mordplatser. Det skulle bekräfta den av mig nyligen framlagda (och någonstans stulna, det måste erkännas) teorin om att dåden inte i första hand var avsedda som straff för Frankrike, utan ägnade att skapa hat mot muslimer för att dessa sedan skulle anse sig motarbetade och förtryckta och därför bli mer benägna att radikaliseras.

Att det bli fart på radikaliseringen och anslutningen till Daesh är desto mer brådskande och angeläget för organisationen eftersom den militärt är trängd av en uppretad värld och dess manskap till stor del består av tillresta. Ju fler unga muslimer i Väst som känner sig förbannade och utsatta i länder som Frankrike och Sverige, desto sannolikare blir det att Daesh får förstärkningar.

Om vi antar att jag vore svensk agent för Daesh och hade i uppgift att planera motsvarande dåd i Stockholm så skulle jag tänka så här.

Jag tänker inte smälla några bomber i Tensta eller Rinkeby, för där bor våra egna.

Ej heller tänker jag terrorbomba sverigedemokraternas årsmöte eller partikansli, för det skulle bara leda till att etablissemanget och muslimerna kunde ta varandra ännu vänskapligare i hand och hävda att hela problemet är just förekomsten av påstådda rasister och nyfascister. I varje fall skulle det inte främja radikaliseringen av de svenska muslimerna, snarare tvärtom.

Jag skulle inte heller bomba i trakterna kring Karlaplan, för där bor det mest rika överklassmänniskor. De är redan skeptiska mot invandring och mot muslimer. De kanske stödjer sverigedemokraterna men skulle helst vilja att moderaterna övertog sverigedemokraternas syn på invandringspolitiken.

Om jag vill att muslimerna ska bli mer rädda och aggressiva så måste jag döda deras vänner, inte deras fiender, skulle jag resonera. Jag skulle därför rikta mig mot det politiskt korrekta etablissemanget, politiker, journalister, coola miljö- och vänsterpartister. Det får bli Mariatorget, skulle jag meddela mina självmordsbombarkamrater.

Om vi nämligen drämmer till mot just dem som starkast försvarar den nuvarande politiskt korrekta ordningen och förordar en eftergivenhetspolitik gentemot muslimer så kanske de byter åsikt och då blir det definitivt en för många svenska muslimer delvis obehaglig förändring i samhällsklimatet. Polariseringen och därmed rimligen radikaliseringsbenägenheten skulle öka rejält.

Annonser

2 kommentarer

Filed under Alla inlägg

2 responses to “En intressant iakttagelse

  1. Pingback: Problem – lösning… | Jan Millds blogg

  2. William B

    Det ligger sannolikt en hel del i detta. Jag tror också att det handlar om två flugor i en smäll (om uttrycket tillåts). Är det inte så att samtidigt som man har sina främsta beskyddare i dessa grupper finns också deras värsta fiender i form av det i deras ögon mest förhatliga och dekadenta i västvärlden som frigörelse, feminism, hbtq-ism, antirasism o s v. En paradox som kulturmarxisterna uppenbarligen tänker blunda för ända in i sin bokstavliga död.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s