Den stora obalansen 2007

Den stora obalansen

Annonser

Lagstiftaren har varit angelägen om att se till att anställda ska få trygghet och säkerhet, till stor del genom statens insatser, men också genom att arbetsgivarna ålagts att stå för en avsevärd del av de anställdas välfärd. Det är väl inte så konstigt, företagen är ju stora och starka medan de anställda är små och svaga. Företagen bör därför lätt kunna klara av de extra bördor som lagstiftningen må lägga på dem. Men för småföretagen ser verkligheten annorlunda ut.
En småföretagare har i allmänhet inte mer makt än sina anställda. Ofta har hon ingen stark ekonomi eller annan trygghet som hon kan dela med sig av till de anställda. Tvärtom har hon oftast bara en massa skyldigheter, skulder till banken och en massa arbete för familjen som blivit ogjort för att hon varit tvungen att jobba långt över en normal arbetsvecka i företaget.
I rapporten ”Den stora obalansen” hittar Du exempel på hur det ligger till, för det första när en anställd blir företagare, för det andra när företagaren skaffar sig en anställd.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s